detlillegalleri

detlillegalleri

Galleriets historie

ForsidenPosted by Ragni Slinning 26 Dec, 2008 03:24:27

Det lille galleri ble opprettet den 1.februar-04. Publikum strømmet til med både hilsninger,gaver og blomster. Tenk å få gaver for at gallerieieren endelig skulle få gjøre noe jeg har ønsket meg mest her i livet: Å drive med KUNSTFORMIDLING. Det lille galleri har fra starten og fortsatt har, hatt den store gleden av å få lov til å presentere mange gode kunstnere og kunstverk. Mangfoldigheten har vært stor.

Alt fra kjente etablerte kunstnere som har kunst som sitt levebrød,til kunstnere som kjemper en daglig kamp for å få endene til å møtes. En meget kjent problemstilling,som selv de etablerte har erfart.

Den 14.april 2004 fikk galleriet den store glede og æren av å avholde en separatutstilling til en av Norges største samtidskunstner:PER INGE BJØRLO.Og så er vi selvfølgelig ekstra stolte fordi han kommer fra Norges vakreste by ÅLESUND:) Vedr.hans kunstneriske "meritter" vil jeg heller vise til internett,i stedet for å begi meg ut på et lite,ufortjent sammendrag her.Men jeg har lov til å nevne at jeg ser en "munch"s nerve i hans arbeid. Dette sa jeg til ham. Like etter fant jeg ut at dronning Sonja hadde uttalt seg på samme vis, om hans arbeid.

Det lille galleri har hatt gleden av å formidle kunst av mange. Derfor tillater jeg meg å nevne noen navn: Per Inge Bjørlo(separatutstilling i andre lokaliteter). For både Det lille galleri, og for meg som gallerist,var dette en historisk begivenhet.

Deretter kun kollektivutstillinger:Bjørn Brusdal,Gunvor Amdam,Astrid Eidset Rygh,Karl-gustav Gjertsen,Dagfinn Bakke,Odd Helmersen,Ola Steen,Ørnulf Opdahl,Eldar Parr,Eser Afacan,Marianne Aulie,Jan Baker,Sonja Reite,Evy Bolseth,Tove Reite,Geir Hansen,Marianne Sæbjørnsen,Elin Fylling, Torbjørg Harnes,Arve Yndestad med flere.

Til slutt:

Alle er hjertelig velkommen innom galleriet,og kan også ringe for avtale om utvidet åpningstid i tilfelle der det skulle være behov.Ingen kjøpeplikt,selvsagt,kun rettigheter. Muligheter for hjemlån,noe mange har benytet seg av.

VELKOMMEN

  • Comments(0)//www.detlillegalleri.com/#post8